Niek de Geest wint voorronde Skills op Aeres

Acht bloemstudenten van Aeres Velp en Almere streden donderdag 13 december tegen elkaar om de titel Beste Bloembinder van Aeres MBO. Niek de Geest, derdejaars niveau 3-student van de locatie in Velp, won de onderlinge wedstrijd en mag door naar de landelijke finale Skills Heroes in Amsterdam.

Het was een lange en zenuwslopende dag voor de deelnemers. De bloemisten in opleiding kregen de opdracht een showboeket voor musical The Lion King en een cadeauversiering te maken. Voor het boeket verwachtte de jury daarbij een inkoop- en verkoopberekening. De 20-jarige Niek de Geest uit Arnhem verzamelde de meeste punten voor deze drie onderdelen en bleef Rik Masson, ook van Aeres Velp, net voor.

De Skills wedstrijden komen tot stand door de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden. Skills The Finals vormt hét hoogtepunt van Skills Talents en Skills Heroes. Dit zijn de vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands voor vmbo en mbo. Ruim 10.000 mbo’ers doen in de komende weken mee aan de vakwedstrijden in verschillende richtingen.

Bron: Aeres | Foto’s: Stéphanie Wilke

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties