Vakblad voor de Bloemisterij Het vak ‘Niets mis met Europese toelatingsprocedure voor middelen’

  ‘Niets mis met Europese toelatingsprocedure voor middelen’

  0

  Er zijn momenteel geen redenen om de toelatingseisen die de Europese Unie hanteert voor gewasbeschermingsmiddelen in twijfel te trekken. De toelating van onkruidbestrijdingsmiddelen met de werkzame stof glyfosaat zijn daarom rechtsgeldig. Dat heeft het Europese Hof van Justitie in Luxemburg bepaald in een zaak die daar was voorgelegd door een rechtbank in Frankrijk.

  De Franse rechters moeten oordelen over een groep milieuactivisten die in diverse winkels in Frankrijk, flessen met het onkruidbestrijdingsmiddel RoundUp hebben vernield. Zij worden vervolgd voor het moedwillig beschadigen van andermans eigendom. Bij de verdediging van hun acties beroepen de activisten zich op een ontoereikende toelatingsprocedure voor glyfosaat in de Europese Unie. Ze stellen onder andere dat onvoldoende is gekeken naar de mogelijke uitwerking die glyfosaat op het menselijk lichaam heeft en het cumulatieve effect wanneer glyfosaat in combinatie met andere middelen wordt toegepast.

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar