De Boomkwekerij Nieuw koninklijk predicaat voor Boskoops bedrijf

  Nieuw koninklijk predicaat voor Boskoops bedrijf

  1

  Bij Felix & Dykhuis in Boskoop vond maandag een plechtigheid plaats in het bijzijn van burgemeester Liesbeth Spies en wethouder Kees van Velzen van Alphen aan den Rijn.

  Het Boskoopse bedrijf mag tot het jaar 2043 het koninklijk wapen voeren met de toevoeging ’Bij koninklijke beschikking hofleverancier’.

  De ondertekening door directeur Jeroen den Hengst, in het bijzijn van burgemeester Liesbeth Spies.

  Het nieuwe predicaat is ondertekend door directeur Jeroen den Hengst en zijn vrouw, waarbij dus de burgemeester en de wethouder van de gemeente aanwezig waren. Ook Ruud den Hengst was aanwezig, die in 1988 het eerste predicaat (afgegeven door koningin Beatrix) in ontvangst nam van de toenmalige burgemeester Jan Reinders.

  Ook de echtgenote van Den Hengst ondertekende het nieuwe predicaat, met links zijn vader en in het midden wethouder Kees van Velzen.

  Felix & Dykhuis is opgericht in 1887 en behoort tot de oudste boomkwekerijen van Nederland. Het bedrijf heeft diverse nieuwe Rhododendron, Azalea, Camellia, Syringa en andere siergewassen internationaal op de markt gebracht. Nog steeds is het bedrijf internationaal actief met een uitgebreid sortiment.

  Foto’s: Felix & Dykhuis

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  1
  Reageer op dit artikel

  avatar
  1 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  1 Comment authors
  Jeroen den Hengst Recent comment authors
  nieuwste oudste meest gestemd
  Felix en Dijkhuis bv
  Lid
  Felix en Dijkhuis bv

  Leuk artikel en fijn al die positieve berichten. Jeroen d. H..