Nieuwe Alstroemeria, trosroos en Calibrachoa

Verschillende kwekers en veredelaars hebben onlangs weer noviteiten op de markt gebracht. Zo is er een nieuwe Alstroemeria, trosroos en nieuwe Calibrachoa-serie.

Royal van Zanten en kweker Together2Grow introduceren in week 23 Alstroemeria Virgin Queen. De nieuwe bloem heeft volgens beide een intens witte kleur en bloemen in XXL-formaat. Kwekerij Together2Grow zorgt vanaf week 23 voor de eerste aanvoer van Alstroemeria Virgin Queen op Royal FloraHolland in Aalsmeer en Naaldwijk: in totaal vijfduizend stelen per week. Vanaf week 33 start ook kwekerij De Hazekamp met het aanvoeren van de bloemen in Aalsmeer en dan is Virgin Queen ook op de veilingen Plantion Ede en Veiling Rhein-Maas te vinden.

Trosroos Sofie

Voorn Spray Roses introduceert de nieuwe trosroos Sofie. De bloem is crème-roze van kleur en heeft veel bloemblaadjes. De nieuwe trosroos is vanaf heden jaarrond verkrijgbaar. De eerste takken zijn in maart als test naar een selectie bloemisten en groothandelaren gestuurd. ‘De reacties waren uitmuntend, het is duidelijk dat Sofie zich onderscheidt door enorme takken vol met rozen en knoppen met een zeer goede houdbaarheid’, aldus de kweker.

Calibrachoa-serie Tik Tok

Dümmen Orange lanceert de nieuwe serie Calibrachoa Tik Tok. Tik Tok Chrystal, Tik Tok Rose, Tik Tok Blue en Tik Tok Amethyst hebben een speels bloempatroon in vier kleuren: wit, roze, blauwlila en paars. De naam Tik Tok verwijst naar d e bijzondere tekening van de bloem, die doet denken aan de wijzers van een klok. Bij Tik Tok Blue straalt het felgele hart van de bloem uit naar de rand van de blauwlila bloemblaadjes. Bij de andere drie rassen loopt het gele hart iets verder door naar de rand van de bloemblaadjes: bij Tik Tok Rose krijgen de donkerroze bloemblaadjes een lichtroze rand, het donkerlila van Chrystal gaat over in een zacht-witte rand en het donkerpaars van Amethyst verloopt naar lichtpaars.

Bron en foto’s: Royal van Zanten, LM Flower Fashion/Voorn Spray Roses en Dümmen Orange

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties