Nieuwe bloemen en planten

De afgelopen week hebben verschillende veredelaars en kwekers weer een aantal noviteiten op de markt gebracht: een nieuwe chrysant, Gerbera-serie en Photinia.

Deliflor en Zentoo brengen naast de rassen Baltazar en Baltazar Intense de noviteit Baltazar Flame op de markt: een gevlamde variant met de kenmerkende groene randjes aan de bloembladen. Zentoo voert de noviteit vanaf week 46 aan met vijfduizend stelen per week.

Gerbera Piccoloni en Fireworx

HilverdaFlorist introduceert binnen het Gerbera Specialty’s-Assortiment vijf nieuwe rassen, waaronder de Piccolini- en Fireworx-series. Piccolini’s hebben de kleinste bloemen bij de veredelaar en zijn volgens het bedrijf ‘een niche in de markt’. Fireworx-gebera’s hebben springerige, vlekkeloze bloemblaadjes.

Devil’s Dream

De nieuwe Photinia Devil’s Dream groeit tot 50 centimeter per jaar met een compacte, rechte groei en is volgens kweker Uwe Behrens hierdoor de ideale haagplant. In de winter is de plant groen en in de zomer vuurrood. In mei geeft hij witte bloesem. Met de lang aanhoudende kleur en de goede snoeibaarheid is de plant ook geschikt op het balkon en terras.

Bron en foto’s: Deliflor, HilverdaFlorist en Harries Plantdesign

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties