Nieuwe chrysanten en potlisianthus

Deze week presenteert een aantal veredelaars en kwekers weer noviteiten. Deliflor lanceert twee nieuwe chrysanten en Takii een dubbelbloemige potlisianthus.

Larky

Het Santini-assortiment van Deliflor is uitgebreid met Larky. Larky betekent vrolijk, blij en opgewekt; iets waar we volgens de veredelaar in deze tijden behoefte aan hebben. De paarse chrysant is stevig en heeft veel bloemetjes aan een tak. Kwekerij Zentoo introduceert Larky deze week met vijfduizend stelen per week en dit loopt op naar twintigduizend stelen vanaf week 25.

Abbey Cream

De zachtgele/crème kleur van Abbey Cream past volgens Deliflor goed in de trend van zachte kleuren voor de lenteperiode. Het crème bolletje is onderdeel van de Abbey familie, die verder bestaat uit de wit/roze Abbey en de gele Abbey Yellow. Zentoo voert Abbey Cream aan vanaf 8 april met zo’n vijfduizend stelen per week, oplopend naar vijftienduizend stelen per week.

Julietta

Veredelaar Takii presenteert Julietta: een dubbelbloemige potlisianthus, aangevoerd door kwekers SV.CO en Bosplant. De noviteit heeft volgens de veredelaar grote bloemknoppen en gevulde, dubbele bloemen, die gelijkmatig en lang bloeien. De compacte Julietta is verkrijgbaar in drie kleuren: wit, zachtroze en helderblauw.

Bronnen en foto’s: Deliflor en Pull Position

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties