Nieuwe Magical Hydrangea blijft groen

Hydrangea Magical Green Delight heeft als bijzondere eigenschap dat de bloemen weliswaar verkleuren, maar steeds in groentinten. Tijdens Plantarium, van 21 tot en met 23 augustus in Boskoop, kan het publiek de noviteit voor het eerst bewonderen.

‘Het is een mooie aanvulling op het huidige assortiment’, vertelt Wouter den Hollander van Kolster BV. ‘Een groene hortensia hadden we nog niet in de Magical-serie. Ik kan wel zeggen dat Magical Green Delight een van de sterkste hortensia soorten uit de Magical-familie is.’ De boerenhortensia heeft stevige takken waardoor de tuinplant niet gaat hangen bij stevige of langdurige regenbuien. Daarnaast is de bloei extra lang: tot ver in het najaar tot de eerste vorst inzet. ‘In de testfase hebben we veel positieve reacties gekregen op de kleur en stevigheid van de plant. Ook in de felle zon blijven de bloemen mooi. Bij ons op de kwekerij stond de Magical Green Delight afgelopen juni en juli in het directe zonlicht en de bloemen zijn niet verbrand’, aldus Den Hollander.

Ideaal voor terras en balkon

Tijdens de bloeiperiode veranderen de bloemen drie- tot viermaal van kleur: van zachtgroen in mei, groene bloemen met roze details in de zomer naar donkergroen in oktober. De tuinhortensia is compact en de stelen zijn niet (te) lang, daardoor is het volgens de kweker ook een ideale tuinplant voor in een pot op het terras of balkon. Magical Green Delight is vanaf voorjaar 2020 verkrijgbaar bij onder andere De Jong Plant in Boskoop.

Bron en foto’s: Magical Four Seasons

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties