Nieuwe pluischrysant, kerststerren en Skimmia-lijn

Vanaf deze week brengen veredelaars en kwekers de volgende noviteiten op de markt: Chrysanthemum Couture, Poinsettia Freya Pink en Freya White en de nieuwe Skimmia-lijn Mamma Mia.

Decorum presenteert de nieuwste pluischrysant van Arcadia Chrysanten: Couture. ‘De grote gevulde, donkerroze bloemen en het gedraaide hart zorgen voor een chique uitstraling. Het grijs aan de onderkant van de linten geeft een bijzonder effect.  Met zijn sterke takken en lange vaasleven heeft Couture alles in zich om de show te stelen’, aldus de telersvereniging. Arcadia voert Couture aan voor de klok in Naaldwijk en Aalsmeer vanaf week 50 aan met zo’n 5.000 stelen per week. Oplopend tot 9.000 stelen per week.

Twee nieuwe kleuren

De intens rode Poinsettia Freya van Dümmen Orange krijgt er twee nieuwe kleuren bij: Freya Pink en Freya White. ‘Ze vormen de perfecte aanvulling voor een kleurrijk kerstfeest. Ze bieden de consument mooie opties om het huis in verschillende sferen te decoreren’, aldus de veredelaar.

Mamma Mia-lijn

Breeders Hans Steenkamer, Blooming Creations International en B.D. Rijnbeek introduceren een nieuwe Skimmia-lijn onder de naam Mamma Mia. Picobello is een vroegbloeiende Skimmia met geurende bloemen en rode bessen. De rode bessen verschijnen wanneer de Mamma Mia in de buurt staat van een Picobello of Early Rubella. In tegenstelling tot de Skimmia Rubella is de Piccobello in de koude kas al vanaf eind juli rood gekleurd. De Picobello geeft tien maanden lang kleur op het terras en in de tuin. De winterharde plant wordt geleverd in een rode pot.

Skimmia japonica Mamma Mia 2

Bron en foto’s: Decorum, Dümmen Orange en Mamma Mia Plant

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties