Nieuwe postzegels in serie Beleef de natuur

  PostNL brengt op 17 september een nieuwe serie postzegels uit in de serie Beleef de natuur. Op deze ‘herfstzegels’ staan paddenstoelen afgebeeld. Eerder dit jaar verschenen in de winter postzegels met reptielen en amfibieën, in de lente met veldbloemen en in de zomer met insecten.

  Op het postzegelvel Beleef de natuur – paddenstoelen staan tien paddenstoelen die in Nederland voorkomen. Ontwerper Frank Janse uit Gouda heeft de paddenstoelen op de zegels in hun natuurlijke omgeving afgebeeld. De meeste foto’s lopen bijna onmerkbaar door op de aangrenzende postzegel en op de velrand. Daardoor is er een natuurlijk contact tussen de paddenstoelen ontstaan alsof ze naast elkaar in hetzelfde bos voorkomen.

  De ontwerper van de hele serie is zelf een groot liefhebber van de natuur. ‘Van jongs af aan heb ik een grote belangstelling voor de natuur. Ik vind het fascinerend hoe alles zijn eigen gang gaat. Het is een wereld op zich, met heel veel lagen. In de grond, op de bodem, in het water, in de lucht, overal dus. Van heel groot tot superklein, met allerlei intrigerende details die je pas ziet als je goed kijkt. Onder een steen bijvoorbeeld. Mijn interesse heeft van alles te maken met het mysterieuze en het ongrijpbare van de natuur.’

  Binnen Nederland te gebruiken

  De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar op de vestigingen van Bruna en via www.postnl.nl/webshop. De geldigheidstermijn is onbepaald. Op de zegels staat waardeaanduiding 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland.

  Bron en foto: Koninklijke PostNL BV

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  S.B.M. van Voorn
  S.B.M. van Voorn
  5 jaren geleden

  De postzegels ‘Beleef de natuur’ zijn prachtig! De mooiste zegels (van Post.nl) die ik tot nu toe gezien heb!