Nieuwe (tros)chrysanten, roos en canna

Veredelaars en kwekers hebben de afgelopen weken weer nieuwe bloemen op de markt gebracht. Maak kennis met deze nieuwe (tros)chrysanten, canna en een roos.

Maradona

Kwekerij Funny Santini introduceert de nieuwe Chrysanthemum Maradona. ‘De naam behoeft natuurlijk geen uitleg: de kleine man met de sterrenstatus, die ons in 2020 is ontvallen’, aldus veredelaar Deliflor. De nieuwe witte santini heeft spinvormige bloemblaadjes. De kwekerij start de aanvoer op 28 april met 9.000 stelen Maradona per week, die geleidelijk oploopt naar 36.000 stelen.

Stresa Salmon

Linflowers en Deliflor presenteren ook de nieuwe troschrysant Stresa Salmon. Deze zalmkleurige anemoonvariëteit heeft een donker hart. De aanvoer gaat met zo’n 15.000 stelen per week.

Vier nieuwe troschrysanten

G&G Flowers en Wico Flowers lanceren samen met veredelaar Floritec vier nieuwe troschrysanten: Avicii, Marshmello, Hardwell Yellow en Hardwell Bright.

Avicii is enkelbloemig en heeft een zachtroze tint met een frisgroen hart. Marshmello is een roze anemoonvariëteit met een sterke bladkwaliteit en goede uniformiteit. Met de dubbelbloemige Hardwell Yellow en Hardwell Bright is een Hardwell-familie ontstaan. De Yellow en de Bright zijn evenals de al bestaande Hardwell lang houdbaar. Het blad heeft een goede kwaliteit en blijft mooi groen.

De nieuwe chrysanten zijn vernoemd naar (voormalig) bekende internationale dj’s. Gert van Genderen van G&G Flowers/Wico Flowers: ‘Muziek zorgt altijd voor geluk en plezier; mensen worden er blij van. Onze nieuwe rassen zorgen voor hetzelfde gevoel. Ze zijn kleurrijk en zorgen voor lang bloeiplezier.’

De vier nieuwe rassen zijn verkrijgbaar op de klok in Naaldwijk en Aalsmeer. Wico Flowers voert 50.000 Avicii per week aan. G&G Flowers introduceert Marshmello met 20.000 stuks per week en Hardwell Yellow en Hardwell Bright met 10.000 stuks per week.

Cannova Scarlet

Veredelaar Takii introduceert dit seizoen Cannova Scarlet. Een groenbladige Canna met dieprode bloemen. Daarnaast testen kwekers twee nieuwe soorten, zodat deze volgend jaar grootschalig geïntroduceerd kunnen worden: Cannova Bronze Peach en Red Golden Flame. Cannova wordt in Nederland gekweekt door Meeslouwer, JK Plant en Vreugdenhil Bulbs & Plants.

Rosa Tacazzi+

Veredelaar Dümmen Orange en kwekerij Holla Roses in Ethiopië brengen de nieuwe Rosa Red Taccazi+ op de markt. De dieprode bloem, die vernoemd is naar de Afrikaanse kolibrie ‘Tacazze’, heeft nauwelijks doornen en een vaasleven van 14 dagen. De roos is onderdeel van de Taccazi-familie van Dümmen Orange.

Bron en foto’s: Deliflor, Floritec, Pull Position en Dümmen Orange

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties