Nieuwe tulp ‘Stay Strong’ ter ere van zorgsector

Jenny Groen, verpleegkundig specialist in de acute zorg, heeft zaterdag 26 april een nieuwe tulp gedoopt: ‘Stay Strong’. Met de tulp wil kweker Joris Schouten uit Wervershoof de zorgsector eren. In de Noordoostpolder is tevens een bloemenmozaïek gemaakt met de boodschap ‘Stay Strong’.

Om het eerbetoon aan de zorgsector kracht bij te zetten, is er in het tulpenveld van 30.000 m2 een reusachtig figuur aangebracht: een hand met tulpen en de boodschap ‘Stay Strong’. Het staat symbool voor de dankbaarheid voor het indrukwekkende doorzettingsvermogen van artsen en verpleegkundigen.

Het bloemenfiguur is ontworpen door grafisch vormgever Floor van Paassen van Zuiverwerk uit Wervershoof. Het tekenwerk en uitzetten in de bollenvelden is gedaan door Geoservice Landmeetkunde uit Made. Het tulpenfiguur blijft tot donderdag 30 april liggen.

Artsen zonder Grenzen

Jenny Groen is werkzaam op de spoedeisende hulp en IC-afdeling van het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam. Eerder was Groen actief in Centraal-Afrika voor stichting Artsen zonder Grenzen. Vanaf september zijn de tulpenbollen van ‘Stay Strong’ verkrijgbaar. Met de verkoop wordt geld ingezameld voor stichting Artsen zonder Grenzen.

Bron: Alpha Communications | Foto’s: Jhon Koopman/It Ain’t Photography

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties