Noel Kingsbury: ’Twenty is difficult enough’

  Een dag lang met slechts negentien groene vakgenoten leren, tekenen, oefenen en vragen stellen. Op een inspirerende locatie onder begeleiding van een grootmeester. Dat is het recept van de Britse garden masterclasses van Noel Kingsbury.

  Dit jaar organiseert hij er drie in Nederland. Dat doet de tuinarchitect en auteur van vele tuinboeken samen met Angela Warmerdam, tuinontwerper uit Lisse. De eerste cursusdag met Luc Engelhard in zijn tuinlaboratorium in Kockengen is al volgeboekt. Er zijn dan ook slechts vijftien tot twintig plekken beschikbaar. Meer wil Kingsbury beslist niet: „It’s active learning, the participants have some exercise to do. It’s interactive, I run a lot of workshops, and twenty is difficult enough.’’

  Station Amsterdam-Sloterdijk
  Wellicht dat er een tweede masterclass met Engelhard wordt georganiseerd, daarom zijn ze een wachtlijst begonnen, meldt Warmerdam. De andere twee masterclasses hebben nog wel plek. Op 17 juli doceert Ton Muller – hoofdontwerper openbare ruimte in Amsterdam – samen met de Italiaan Giacomo Guzzon – werkzaam bij Gillespies in Londen – over het ontwerpen van veerkrachtige beplantingen voor de openbare ruimte. Dit doen zij op het door Muller ingerichte station Sloterdijk in Amsterdam.

  Creatieve stadstuinen
  Wie meer wil leren over het ontwerpen van kleine stadstuinen kan terecht op 2 september. Dan geven tuinontwerper Carolien Barkman en de Britse Annie Guilfoyle een masterclass op De Hessenhof in Ede over het creatief ontwerpen van stadstuinen.

  Noel Kingsbury was eind januari op bezoek in Nederland. In Tuin en Landschap 5 staat een interview met hem en Warmerdam, dit kunt u ook digitaal lezen (met inlog).

  Angela Warmerdam en Noel Kingsbury
  Angela Warmerdam en Noel Kingsbury
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties