Noviteiten: trosrozen en voorjaarsbloeier

Twee kwekers, die aangesloten zijn bij Decorum, hebben onlangs noviteiten op de markt gebracht. Gertjan van Seters introduceert vier nieuwe trosrozen en Freek van der Velden de nieuwe voorjaarsbloeier Cheeky Garvinea.

In 2020 focust Gertjan van Seters zich volledig op de teelt van trosrozen. Het assortiment van de kweker bestaat uit zeven soorten, waarvan er vier nieuw en exclusief verkrijgbaar zijn. Spray Rose Mint tea heeft enorme bloemen, een bijzondere mintgroene kleur en een houdbaarheid van ongeveer twee weken op de vaas. Spray Rose Artesia heeft volgens de kweker een speciale bloemvorm, dikke bloemknoppen en tweekleurige bloemen. Spray Rose Pink Yo-Yo is intens roze en heeft vele bloemen per steel. Spray Rose Femke ten slotte heeft een zachtroze kleur en pioenvormige bloemen.

Alle bestellingen worden op maat gemaakt in verschillende verpakkingen. Een papieren hoes behoort ook tot de mogelijkheden van de Decorum-kweker.

Vrolijke voorjaarsbloeier

Freek van der Velden introduceert de nieuwe Cheeky Garvinea. De plant heeft veel kleine bloemen en is in vier kleuren beschikbaar. De plant blijft maar nieuwe bloemen geven, hierdoor bloeit de Cheeky in de lente, zomer en najaar tot aan de eerste vorst. Bovendien is de noviteit geschikt is binnen en buiten. De vrolijke voorjaarsbloeiers zijn er tot halverwege juni.

 

Bron en foto’s: Decorum

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties