Website aanvraag werktijdverkorting overbelast

De website van de rijksoverheid waar ondernemers een aanvraag kunnen indienen voor werktijdverkorting of een WW-uitkering voor het personeel is overbelast. Er wordt gewerkt aan een oplossing, en in de tussentijd verwijst de overheid voor nadere informatie naar het Coronaloket van de Kamer van Koophandel.

De website rijksoverheid.nl geeft meer algemene informatie over de voorwaarden waaronder werktijdverkorting is aan te vragen. Die wordt alleen verleend vanaf het moment dat een aanvraag wordt ingediend. De aanvraag werkt dus niet met terugwerkende kracht.

Meer aanvragen voor werktijdverkorting in tuinbouw
Ruim 48.000 bedrijven (landelijk) doen een beroep op de regeling, meldt het ministerie van Sociale Zaken. Het is zo druk dat de afhandeling van de aanvragen langer duurt dan normaal. Het aantal aanvragen voor werktijdverkorting op tuinbouwbedrijven neemt nu dagelijks toe, meldt adviesbureau Flynth.

Bloemisten
Onder bloemisten is veel belangstelling voor de regeling. De Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) heeft een Coronadesk in het leven geroepen (0318 – 52 75 68 (keuze 6) of info@vbw.nu) en geeft via de website van de brancheorganisatie informatie over onder andere de procedure rond de aanvraag van werktijdverkorting en de aanvraag van een WW-uitkering.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties