Onderzoek: rozen meest gevraagde bloemen op uitvaarten

Bezoekers van een begrafenis of crematie worden het vaakst gevraagd om rozen mee te nemen naar de uitvaart. Dat blijkt uit een onderzoek van Offerte.nl, dat ruim tienduizend familieberichten in landelijke en lokale kranten analyseerde.

Bij uitvaarten is het niet ongewoon om de bezoekers te vragen bepaalde bloemen mee te nemen, d omdat dit de favoriete bloemen van de overledene waren. Het vaakst genoemd in de familieberichten zijn rozen, maar ook veldbloemen en zonnebloemen zijn populair. Andere bloemsoorten die genoemd worden, zijn orchideeën, tulpen, lelies en anjers.

Nabestaanden verzoeken vaak om de bloemen onverpakt mee te nemen, blijkt uit het onderzoek. Meegenomen bloemen kunnen dan fraaier en natuurlijker op en rondom de kist gelegd worden. Ook om een ‘enkele bloem’ wordt vaak gevraagd omdat met de losse bloemen ter plekke dan boeketten zijn te maken.

Bij iets meer dan 3% van de uitvaarten wordt gevraagd om juist geen bloemen mee te nemen. In sommige gevallen wordt als alternatief gevraagd om een donatie te doen aan een goed doel.

Bron: Offerte.nl | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties