Op de versiertoer

Laatst was ik op vakbeurs Trendz in Gorinchem. Op het Bloem&Blad-plein zag ik diverse demonstraties van bloemwerk en inpaktechnieken. Vooral de inpakdemonstratie van Renée Klatten trok volledig mijn aandacht. De charmante Renée transformeerde simpele boeketten en planten in fantastische spektakelstukken. Fascinerend! Ter plekke realiseerde
ik me dat het inpakken van de creaties, bloemen, planten en overige artikelen in mijn winkel best wat extra aandacht kan gebruiken.

Als het lekker druk is in de winkel heb ik altijd de neiging om klanten snel weg te werken. Ik draai hun aankopen in wat folie, om zo snel mogelijk door te kunnen naar de volgende klant. Gewoon inpakken en wegwezen. Dankzij Renée weet ik dat mijn manier helemaal fout is. Onze klanten zien onze producten helemaal niet als handel, maar meer als een met zorg uit­gezocht cadeau voor wellicht een dierbare of de liefde van hun leven.

Dat moet dus anders voortaan. Eigenlijk is het ook wel weer leuk om producten op een andere manier te benaderen en met zorg in te pakken en te versieren. De klanten vinden het doorgaans hartstikke mooi om te zien hoe ik in de weer ben met folie, lint, papier, niettang en plakband. Al heb ik van de demonstatie geleerd dat plakband not done is. En als je al plakband gebruikt, het absoluut niet in het zicht mag komen. Als het cadeau eenmaal piekfijn is ingepakt en je krijgt een lieve glimlach of zelfs een complimentje, dan heb je misschien wel een ‘tien plus’-
ervaring afgeleverd. Dat is toch het hoogst haalbare.

Sinds mijn bezoek aan de beurs weet ik ook dat je cadeaubonnen met de grootste zorg moet inpakken en versieren. Een cadeaubon in een simpele envelop is net zo not done als ingetapet folie bij een boeket. Overigens vind ik de verkoop van cadeaubonnen een groot compliment voor onze winkel. Als iemand een cadeaubon geeft zegt diegene indirect tegen de ontvanger: bij deze winkel moet je echt eens kijken, want die hebben zulke leuke spullen; echt iets voor jou.

Ik weet in ieder geval wat me te doen staat: in 2020 ga ik volledig op de versiertoer. Wie weet brengt het nog meer passie in mijn leven ook.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties