Opnieuw Tulpenpluktuin op de Dam in januari

Tulpen Promotie Nederland (TPN) legt op zaterdag 15 januari 2022 voor de tiende keer een reusachtige pluktuin aan op de Dam in Amsterdam. Na de officiële opening kunnen bezoekers gratis tulpen plukken.

In totaal zullen er meer dan 200.000 tulpen in verschillende kleuren op de Dam staan. Met deze actie wordt het snijtulpenseizoen van 2022 officieel geopend. Kweker en TPN-voorzitter Arjan Smit: ‘Alle tulpenbroeiers hebben er extra veel zin in, zeker nadat in 2021 er geen pluktuin was door de pandemie. Nu die geleidelijk teruggedrongen wordt, is het hoog tijd voor vrolijkheid. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en we maken er weer een ouderwets gezellig feest van!’

Thema

Het thema van het nieuwe tulpenseizoen is ‘Share Happiness’. Het thema komt terug in het ontwerp van de pluktuin. Bovendien mag iedereen dit keer twee bossen plukken: een voor zichzelf en een om iemand anders blij te maken.

Ook de Facebookpagina TulipTime en Instagram @Tuliptime.info worden ingezet om het thema uit te dragen.

Acties

Bloemisten, supermarkten en retailers kunnen inhaken op het thema. Bijvoorbeeld met eigen tulpenacties. Ter ondersteuning heeft TPN een opvallende, oranje tulpenvlag beschikbaar die tegen kostprijs kan worden aangeschaft. Om consumenten te attenderen op het tulpenseizoen is er net als voorgaande jaren weer een uitgebreide pr-campagne die loopt van januari tot en met april.

Nationale Tulpendag is een initiatief van TPN, een collectief van ruim 400 Nederlandse tulpenbroeiers en -veredelaars. De dag wordt sinds 2012 georganiseerd op de derde zaterdag van januari om de start van een nieuwe tulpenseizoen te vieren.

Bron: TPN, foto’s: VidiPhoto

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties