‘Parfumplanten’: woonplant van de maand maart

Witte, geurende bloeiers als Gardenia, Jasminum en Stephanotis zijn woonplanten van de maand maart. Bloemisten kunnen met behulp van gratis te downloaden pos-materiaal deze ‘parfumplanten’ een prominente plek geven in de winkel.

Gardenia, Jasminum en Stephanotis bloeien allemaal met witte bloemen en hebben stuk voor stuk een onweerstaanbare geur. Dat kan een belangrijke koopprikkel zijn voor de consument. Stuk voor stuk bieden ze een rijk, exotisch parfum. En de witte kleur van de bloemen staat voor zaken als puurheid, reinheid, eenvoud, onschuld, waarheid, volmaaktheid, kalmte en natuurlijke liefde.

Jaarrond
De drie planten worden bijna jaarrond aangeboden, met een piek voor Jasmijn in de wintermaanden en voor Stephanotis en Gardenia in het voorjaar en de zomer. Ze worden als soort aangeboden en kennen geen cultivars die in de handel van belang zijn. De tweede naam van de plant geeft handige aanknopingspunten en kenmerken weer. Stephanotis floribunda wil zoveel zeggen als ‘rijkbloeiend’. Gardenia jasminoides ‘lijkt op jasmijn’ en Jasminum polyanthum staat voor ‘veelbloemig’.

Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl