Paul Deckers zet Roselily centraal op Sint-Pietersplein in Rome

  Paul Deckers, de hoofdarrangeur van de Vaticaanversieringen met Pasen, kiest ervoor om de bloemen meer centraal te zetten in de decoraties. Dit jaar kiest hij voor de Roselily, de lelie die geen stuifmeeldraden produceert en op een roos lijkt.

  Op zondag 16 april om 12:00 uur spreekt de paus de jaarlijkse paaszegen Urbi et Orbi uit op het Sint Pietersplein in Rome. Vanaf het balkon wenst hij de wereld een gezegend Pasen bedankt hij Nederland voor de bloemen die worden gebruikt bij de paasviering.

  De hoofdarrangeur van de Vaticaanversieringen, Paul Deckers, heeft vorig jaar al besloten om meer met bloemen te willen gaan werken om ze nog meer in de belangstelling te zetten. Ook werkt hij met nieuwe soorten bloemen. Dit jaar kiest hij voor de Roselily. Na het zien van deze bloemen vorig jaar was de bloemist gelijk enthousiast. De bloemen produceren namelijk geen stuifmeeldraden en zodra ze opengaan hebben ze iets weg van een roos.

  Paul is twee weken geleden op bezoek geweest bij twee Roselilys-kwekers. Van Schie potlelies teelt pot-Roselilys en Moerman Lilium teelt snij-Roselily’s. Zij zullen beiden bloemen en planten aanleveren voor de paasmis. Van den Bos Flowerbulbs is leverancier van de bollen waaruit de Roselilys gekweekt worden. Paul en zijn team combineren de Roselily’s met onder meer Rosa Avalanche op het bordes en in arrangementen op het plein.

  De bezoeken van Paul aan de kwekerijen zijn vastgelegd door omroep Limburg. In het filmpje vertelt Paul over het hele traject rondom het aankleden van het Sint Pietersplein.

  Bron en foto: Van den Bos Flowerbulbs