Pilot: vier binnensteden willen gastvrijer worden

  Eindhoven, Hilversum, Meppel en Zoetermeer zijn geselecteerd voor een pilot rondom gastvrije winkelgebieden. In de binnensteden van deze vier plaatsen worden op basis van onderzoek de belangrijkste criteria uitgewerkt voor het ontwikkelen van gastheerschap, meldt Retailnews.

  De pilot is een initiatief van Stad & Co, INretail, Detailhandel Nederland en Mindlogyx Retail, die samen een zogenoemde Toolbox Gastvrijheid 2.0 willen ontwikkelen. Het project is onderdeel van de Retailagenda en wordt financieel ondersteund door de Stichting Detailhandelsfonds.

  Winkelpersoneel trainen

  Onderdeel van de pilot is het trainen van winkelpersoneel in gastvrijheid. Binnen het project wordt onderzocht wat werkt en dat vervolgens uitgeprobeerd in de binnenstad. De ervaringen van de pilot worden verwerkt in de toolbox, die vanaf volgend jaar landelijk ingezet moet kunnen worden. Het moet er volgens de initiatiefnemers voor zorgen dat bewoners en bezoekers met meer plezier hun tijd doorbrengen in de winkelgebieden van binnensteden. Ondernemers en vastgoedeigenaren kunnen daar op hun beurt van profiteren.

  Bron: Retailnews | Foto: Shutterstock

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties