Plantarium speelt in op compact wonen en recreëren

In het kader van het thema ‘Green Fits All’ laat Plantarium in de entreehal een pilot zien van compact wonen/recreëren in combinatie met natuurbeleving. ‘Klein’ lijkt de nieuwe standaard voor ontwikkelingen bij stadsvernieuwing en plattelandsontwikkeling gezien de populariteit van ‘Tiny Houses’ en ‘Tiny Forests’.

Bij de ontwikkelingen op dit gebied is er veel aandacht voor duurzaamheid en speelt de circulaire gedachte een rol. Als bouwmateriaal wordt veelal gekozen voor hout. Groendaken, gevelbeplanting en siergewassen complementeren de natuurlijke uitstraling.

De entreehal is tevens het startpunt voor de ecologische route die Plantarium organiseert. Deze route brengt de bezoekers langs deelnemers die op gebied van duurzaamheid en gezondheid interessante producten en/of diensten presenteren. Bezoekers kunnen de route zelfstandig lopen aan de hand van een plattegrond. Ze kunnen echter ook aansluiten bij een geleide tour die op gezette tijden in diverse talen wordt aangeboden.

Plantarium by Night

Op initiatief van de gemeente Alphen a/d Rijn wordt voor de zesde keer op de donderdagavond Plantarium by Night georganiseerd. Dit keer is er aandacht voor groen en gezondheid. Met stimulerende maatregelen rondom groen en gezondheid denkt de gemeente de aanspraak op zorg een halt toe te kunnen roepen. Hoveniers, woningbouwcoöperaties, makelaars, horecaondernemers en tuinbouwondernemers worden voor deze avond uitgenodigd. Op het programma staan drie korte lezingen en het lopen van de ecologische route.

Plantarium 2019 vindt plaats van 21 tot en met 23 augustus op het International Trade Centre Boskoop/Hazerswoude.

Bron en foto: Plantarium

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties