Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Plantion scoort met exclusieve zomerbloemen, groene planten en tuinplanten

  Plantion scoort met exclusieve zomerbloemen, groene planten en tuinplanten

  1

  Exclusieve zomerbloemen en groene kamerplanten deden het goed vorig jaar bij Plantion. Ook tuinplanten worden weer belangrijker. De omzet die leden realiseerden via de veiling in Ede kwam uit op ruim €101,5 miljoen.

  In vergelijking met 2016 hebben de hoofdgroepen snijbloemen het goed gedaan bij Plantion, meldt Ellis van Verseveld, manager marketing en communicatie. Exclusievere zomerbloemen springen er hierbij uit, waaronder strelitizia, aster en hypericum. Dit is mede te danken aan de trend van de plukboeketten.

  De hoofdgroepen bij de kamerplanten zijn stabiel gebleven. Van Verseveld: „Hier zien we vooral meer vraag en een stijging naar groene kamerplanten, zoals de ficus en dracaena. Je merkt dat de tuinplanten belangrijker worden. Er is weer meer aandacht voor de tuin. Minder tegels, meer groen. Dit geldt over de gehele breedte van het assortiment.”

  De totaalomzet van Plantion was in 2017 ruim €101,5 miljoen. Dit betekent een stijging van 2,1% ten opzichte van het jaar ervoor. De stijging kwam op het conto van Bemiddeling. In totaal werd er voor ruim €51 miljoen bemiddeld. Dit is een stijging van 6,3%.

  De omzet via de klok nam met 3,2% af tot €47,5 miljoen. De omzet via het Groencentrum steeg met 8,8% tot een kleine €1,8 miljoen. Plantion Ditgitale Marktplaats (PDM) kwam boven het miljoen uit, een stijging van 181,2%. Overige inkomsten waren 142.000,-. Dit betreft onder meer Shopp-inn dat in juli 2017 de deuren sloot.

  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  1
  Reageer op dit artikel

  avatar
  1 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  1 Comment authors
  geengoedgevoel Recent comment authors
  nieuwste oudste meest gestemd
  geengoedgevoel
  Gast
  geengoedgevoel

  laat de klok niet schieten , BLOEMISTEN ! Als je afhankelijk word van de groothandel ( bloomtrade, babstar etc etc ) dan is einde zoek , dure bloemen en bij bloomtrade word je helemaal geschoren! , niet met commisie maar met vrachtkosten ! getild word je in iedergeval !