Plantion veilt op 31 december

Met een extra veildag op 31 december wil Plantion haar kopers tegemoet komen. Bloemisten kunnen deze dag gewoon inkopen op de marktplaats in Ede. Het veilaanbod laat Plantion deels afhangen van een peiling onder klokkopers. Het groencentrum en het groothandelscentrum zijn eveneens geopend.

‘We laten zien dat we er echt zijn voor onze kopers en kwekers. Veel bloemenwinkels zijn op 31 december gewoon open, aangezien het op een dinsdag valt. Als bloemist wil je ook dan een mooi assortiment in je winkel hebben. Daarom is besloten dat we die ochtend gaan veilen’, laat Eva Asijee weten; zij is sinds 1 december hoofd Klokverkoop.

Eva Eva Asijee, hoofd Klokverkoop Plantion Ede.

Het exacte klokaanbod staat nog niet vast. ‘Dat laten we deels afhangen van de behoefte onder kopers; die zijn we nu aan het peilen. De laatste weken stond alles in het teken van kerstproducten, naar verwachting is er nu weer meer vraag naar ‘gewone’ kamerplanten. In elk geval zullen we vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar afstemmen. Er zal op oudjaarsdag wel minder collectief transport zijn, aangezien alle overige veilingen gesloten blijven. Voor aanvoerders kan het slim zijn om hun aanbod al op maandag 30 december bij Plantion neer te zetten. Dat is voor ons geen enkel probleem.’

Bron: Plantion | Foto: VVB van Bree en Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties