Poolse kok kookt met kruiden uit de muur

In slowfood restaurant en kookstudio Culinary Solutions in Bielany Wrocławski (Polen) haalt chef Lukasz Terlikowski de kruiden uit zijn eigen muur. Onlangs zijn namelijk in de ruimte meerdere groene wandsystemen van Mobilane uit Leersum geïnstalleerd.

Terlikowski wilde een praktisch systeem voor in zijn bedrijf waar hij zowel kruiden en groenteplanten voor langere tijd goed kan houden. Ook deelnemers aan zijn kookworkshops bleken geïnteresseerd in verticaal moestuinieren.

Plantenschilderij
De kok onderzocht verschillende groensystemen en koos voor LivePanel en LivePicture van Mobilane. Het LivePanel-systeem is met een frame aan de muur bevestigd terwijl LivePicture als een ‘plantenschilderij’ aan de muur hangt en dus eenvoudig te verplaatsen is. Beide systemen werken zonder stroom en zijn opgebouwd met verwisselbare cassettes met daarin kruiden, groenteplantjes of sierplanten.

Water geven
Door middel van capillaire werking krijgen de planten water uit het reservoir dat verwerkt is de gootprofielen. Het reservoir van LivePanel is aangesloten op het waternet en wordt automatisch bijgevuld. LivePicture dient ongeveer eens per zes weken handmatig van water te worden voorzien.

Bron en foto’s: Mobilane