Predicaat Hofleverancier voor Eshuis Hoveniers

  Eshuis Hoveniers uit Almelo heeft het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ ontvangen ter ere van het 100-jarig bestaan. Burgemeester Gerritsen van Almelo heeft vrijdag 29 november namens de koning Willem-Alexander de oorkonde aan Jacco Wisman van Eshuis Hoveniers uitgereikt.

  Een aantal sprekers, waaronder Mini Eshuis namens de familie Eshuis, hield een toespraak tijdens een feestelijke receptie. Hoogtepunt was de uitreiking van de oorkonde en het daarbij behorende predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ door burgemeester Gerritsen.

  Kroon op het werk
  „Dit is een kroon op een eeuw lang werk en is een erkenning voor alle medewerkers door de jaren heen. Het predicaat staat ook voor bewezen kwaliteit, soliditeit en continuïteit van Eshuis Hoveniers. Het is een blijk van waardering” vertelt Jacco Wisman.

  Burgemeester Gerritsen van Almelo (links)en Jacco Wisman van Eshuis Hoveniers (rechts). Foto: BVDE Fotografie

  Na zijn toespraak onthulden Wisman en burgemeester Gerritsen het wapenschild dat een mooie plek krijgt in het bedrijfspand.

  Eeuw Eshuis Hoveniers
  „Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om een eeuw Eshuis Hoveniers in kaart te brengen. Vele mooie verhalen hebben we gehoord en veel beeldmateriaal mogen ontvangen. Dit alles is samengevat in een boek, 1 april 1919 – 1 april 2019” aldus Wisman.

  Parralel aan dit traject liep de aanvraag voor het predicaat Hofleverancier. „Een hectische periode die ik voor geen goud had willen missen,” lacht Wisman. Het eerste exemplaar is vrijdag overhandigd aan Henk de Wilde, medewerker van Eshuis Hoveniers sinds 1977. Alle gasten hebben aan het einde van de receptie het boek ontvangen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties