Prijs voor meest opvallende inzending productcompetities Floriade

De meest opvallende bloem of plant bij de productcompetities op de Floriade ontvangt de Floriade Excellence Award. Wie deze award krijgt, bepaalt een jury uit de productie en handel in combinatie met een publieksbeoordeling.

Elke twee weken houdt de Floriade in The Green House een productcompetitie. Tussen 14 april en 9 oktober zijn er dertien gepland voor de veertig gewasgroepen snijbloemen en kamer- en tuinplanten. Tijdens elke competitie ontvangt een inzending een Excellence Award, in totaal worden ze dus dertien keer uitgereikt. De productcompetities maken deel uit van de wisselende bloemen- en plantenshows in The Green House, met 14 meter de hoogste kas ter wereld die 1 hectare groot is.

Glazen tulp

De Floriade Excellence Award is een gestileerde, glazen tulp van 36 cm hoog. Hij is gemaakt door glaskunstenares Monika Rubaniuk. De prijs gaat niet per definitie naar de bloem of plant die de productcompetitie wint, het gaat om de meest opvallende inzending. 

De Excellence Awards worden ter beschikking gesteld door Stimuflori, een van de sponsoren van de productcompetities. Die organisatie heeft als doelstellingen het bevorderen van innovatie in en promotie voor de sierteeltsector. „Een opvallende inzending kan bijvoorbeeld een noviteit zijn, of een snijbloem die ook als kamerplant kan dienen”, zegt projectmanager Hermen de Graaf.

Bron en foto: Stimuflori

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
binance conta aberta
9 maanden geleden

Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me. https://www.binance.com/pt-PT/register?ref=YY80CKRN