Rik Masson wint Skills Heroes in Leeuwarden

Rik Masson van Aeres Velp kon het nauwelijks  geloven toen vrijdagavond 6 maart in Leeuwarden de winnaar van de Skills Heroes wedstrijd Bloembinden bekend werd gemaakt en zijn naam bij de gouden medaille verscheen. Silke Schoenaker van Zone.college werd tweede en Roos Maat van Lentiz derde.

Tijdens de kwalificatiewedstrijd in januari ging Silke Schoenaker er met de eerste plaats vandoor. Nu waren de rollen omgedraaid. Rik Masson, student van Aeres MBO Velp, piekte op het juiste moment. ‘Ik heb heel hard gewerkt om hier te staan. Ik ben er trots op dat dit mij nu goud heeft opgeleverd. Waarschijnlijk kan ik door naar het EK in Graz. Hoe gaaf is dat.’

Zes opdrachten

In de drie finaledagen maakten de acht finalisten zes opdrachten: een plantenarrangement, showbloemwerk op zwart stekschuim, een bruidsboeket, haardecoratie én twee verrassingsopdrachten. De haardecoratie maakten ze voor een model, wiens haar gekapt was door de finalisten van de kappersopleiding. Na afloop maakten de finalisten van de fotografie-opleiding een foto van het eindresultaat.

EuroSkills

Rik mag een jaar lang de titel ‘Beste Vakman Bloembinden’ gebruiken. Maar liefst 49 vakkampioenen werden gehuldigd in WTC Expo in Leeuwarden. Een aantal Skills-kampioenen kwalificeert zich voor deelname aan EuroSkills, het EK voor beroepen dat van 16 tot en met 20 september plaatsvindt in Graz in Oostenrijk. Op vrijdag 10 april wordt de samenstelling van Skills Team Nederland bekendgemaakt door Skills Nederland.

Bron: Aeres MBO Velp | Foto’s: Marjanne Eikelboom

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties