Royal FloraHolland op weg naar omzet van ruim €5 miljard

  De goede prijsvorming van snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten zette ook in september door. Opvallend zijn de goede prijzen voor snijchrysant en monstera. Als de lijn zich doorzet gaat de omzet die kwekers via de veiling realiseren dit jaar mogelijk boven de €5 miljard uitkomen.

  Vorig jaar werden snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten gemiddeld beter betaald dan in 2019 bij Royal FloraHolland. In dat laatste jaar was september geen topmaand. Dit jaar was er wederom een plus in alle hoofdgroepen ten opzichte van een jaar eerder. Handelaren betaalden snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten beter. De hoge prijzen zijn hard nodig, de kosten van energie en materialen stijgen hard.

  Monstera werd goed betaald in september, net als snijchrysant/ Foto Shutterstock

  Net als vorig jaar telde september 22 veildagen. Tot nu toe is 2021 over het algemeen een goed jaar. Als de lijn zich doortrekt dan komt de omzet die kwekers via Royal FloraHolland realiseren ruim boven de €5 miljard uit. Vorig jaar was dat €4,6 miljard, een daling van 2,9% ten opzichte van 2019. (..)

  Lees hier het volledige verhaal over de prijsvorming in september bij RFH via mijnbloemisterij.nl in het digitale magazine van de Bloemisterij.

  Geen abonnement? Klik hier of bel 071 5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties