Royal FloraHolland: tweede partij voor milieuregistratie

  Uiterlijk 31 december van dit jaar vraagt Royal FloraHolland aan alle aanvoerders om een digitale milieuregistratie te voeren. Op dit moment is MPS de enige aanbieder die voldoet aan de gestelde normen. Een nieuwe samenwerking brengt hier volgens Royal FloraHolland binnenkort verandering in.

  GreenlinQdata en GlobalG.A.P. werken aan een oplossing voor Nederland en een aantal andere Europese landen. Hierdoor krijgen kwekers, naast MPS, de keuze uit nog een certificeerder, aldus Royal FloraHolland.

  GlobalG.A.P. gaat voor het invullen van de digitale milieuregistratie-eis samenwerken met bestaande farm-management systemen of registratietools. In Nederland pakt registratietool GreenlinQdata dit op. Naar verwachting maken zij eind september hun prijzen bekend, en kunnen kwekers dit jaar nog starten met registeren.

  GlobalG.A.P. voldoet ook

  Daarnaast werkt GlobalG.A.P. voor kwekers aan een tijdige oplossing voor de gevraagde milieucertificering. Het huidige GlobalG.A.P. certificaat is gericht op het aantonen van een ‘verantwoorde’ productie (Good Agricultural Practices). Het is daardoor nu nog géén milieucertificaat. Maar dat gaat volgens Royal FloraHolland veranderen doordat de milieu-eisen worden aangescherpt. Daarnaast komt GlobalG.A.P. met een apart milieuprogramma. Wanneer dat zo ver is, biedt GlobalG.A.P. samen met GreenlinQdata een complete oplossing voor digitale milieuregistratie en milieucertificering.

  MPS ABC 3.0 voldoet aan eisen

  Het vernieuwde certificaat MPS ABC 3.0 voldoet op dit moment al aan de vereisten. Voor Nederlandse kwekers heeft MPS inmiddels hun tarieven verlaagd. Er is een prijs vastgesteld voor het eerste jaar registreren. In het tweede jaar geldt een certificeringstarief – dat MPS vooral voor kwekers met een klein teeltoppervlak heeft verlaagd – en een hectaretoeslag.

  Ook voor buitenlandse kwekers

  Royal FloraHolland verwacht dat GreenlinQdata en GlobalG.A.P. binnenkort een oplossing bekend maken voor kwekers in Duitsland, België, Italië en Spanje. De tool wordt vertaald en gekoppeld aan de land-specifieke databases van gewasbeschermingsmiddelen. GlobalG.A.P. zoekt ook de samenwerking met andere registratietools of farm management systemen voor de overige landen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties