’Royal Van Zanten zit weer op een goede koers’

  De mensen maken het verschil. Het gaat om teamwerk,” zegt Joost Kos over zijn functie bij Royal Van Zanten. Hij is sinds 1 juli directeur Veredeling & Ontwikkeling van de tak Van Zanten Breeding. Hij constateert dat het bedrijf weer op een goede koers zit.

  Kos sprak bij zijn sollicitatie al snel met Nimbus, de investeringsmaatschappij die in 2018 in het bedrijf stapte. Nimbus maakte op hem een goede indruk. „Voor mij een belangrijk uitgangspunt. Ze hebben een goede koers ingezet. Daar staan ze ook om bekend, dat ze in bedrijven participeren waar een structurele verandering nodig is en daarvoor een duurzame toekomst willen realiseren. Dat past goed bij mij.”

  Royal Van Zanten zit weer op een goede koers?

  „Ik ben pas ruim 100 dagen in dienst, maar durf zeker te stellen dat we op de goede weg zitten. 2020 was vanwege corona een lastig jaar, maar het pakte uiteindelijk wel positief uit voor ons bedrijf. Dit jaar groeit de omzet over de hele linie met dubbele cijfers. En bij onze hoofdgewassen alstroemeria en chrysant zijn volop positieve ontwikkelingen. Met alstroemeria zijn we marktleider in de wereld, die positie willen we natuurlijk graag vasthouden en liefst uitbreiden. Dat is topsport. Voor chrysant is de competitie wereldwijd nog harder. Daar hebben we zeker de ambitie om te groeien tot een belangrijke speler in de markt.”

  Meer lezen van het interview met Joost Kos? Dat kan in editie 43 van het Vakblad voor de Bloemisterij. Online is het artikel te vinden via Mijnbloemisterij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

  Joost Kos werkt al eerder, in de jaren negentig, bij Royal Van Zanten en was toen onder andere veredelaar alstroemeria. Een van zijn ‘kindjes’ uit die tijd, Orange Queen, is nog steeds op de markt
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties