’Sex sells’

,,Dit is bijna beter dan sex’’, fluister ik tegen mijn collega Aafke Wikkerink, terwijl ik de dieppaarse gladiolen combineer met weelderige siergrassen. In een fotostudio in de Bollenstreek, omringd door een fantastisch assortiment bloemen en bladmaterialen, geven we ons over aan onze creativiteit.

De opdracht: een fotoshoot van schikkingen met gladiolen, te gebruiken op een poster. De aanvankelijk lichte opwinding groeit tijdens de dag uit tot grote verrukking. Een dagje floraal genot.
Onze branche stroomt dagelijks over van verleiding. Wij, bloemenprofessionals, lokken onze klanten met de kleurige en geurige voortplantingsorganen van planten. Deze verlokkingen zijn natuurlijk eigenlijk bedoeld om insecten aan te trekken voor de bestuiving. Maar ze verleiden van nature ook ons en onze klanten. Natuurlijk pak je de bloemen én je klanten in met bijpassend verleidingsjargon. ’Sex sells’.
Met mijn eetbarebloemenbonbons combineer ik de florale en culinaire wereld. Als het gaat om mooie woorden laat ik me ook graag inspireren door de culinaire branche. Die spreekt en schrijft prachtig over haar hoogstandjes. Zo leerzaam; breng je boeket op smaak met lentekriebels. Voor een creatief hoogtepunt voeg je een scheutje sensualiteit en een snufje afrodisiacum toe. Het floraal orgasme kan desgewenst ook worden thuisbezorgd.

Anna Koster