Skills The Finals 2022 in Utrecht

Het jaarlijkse NK voor beroepen Skills The Finals vindt op 31 maart en 1 april 2022 plaats in Utrecht. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement in de Jaarbeurs strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied.

Het evenement is de afsluiting van een jaarlijks vo- en mbo-programma, waarbij het beroepsonderwijs wordt gepromoot en leerlingen en studenten hun talenten kunnen etaleren. WorldSkills Netherlands organiseert het evenement in nauwe samenwerking met de Utrechtse mbo-scholen ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht en Nimeto.

Leerzame ervaring

Skills Talents en Skills Heroes zijn de jaarlijkse vakwedstrijden voor respectievelijk het vmbo en het mbo. Binnen de projecten strijden leerlingen en studenten uit heel Nederland in voorronden en regionale kwalificatiewedstrijden voor een plek in de finale. Zo’n duizend jongeren plaatsen zich uiteindelijk voor een plek in één van de zestig finalewedstrijden. WorldSkills Netherlands directeur Erik van der Zwan is verheugd om het evenement aan te kunnen kondigen: ‘Skills The Finals biedt vmbo-leerlingen en mbo-studenten maar ook docenten en bezoekers een leerzame ervaring. Het staat in het teken van talent en vaktrots. Na het annuleren van het evenement in 2021 kijken wij nu echt vooruit naar een nieuw groots finale-evenement.’

Bron en beeld: WorldSkills Netherlands

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties