SMK en FM Group slaan handen ineen

SMK en FM Group gaan samenwerken om het thema duurzaamheid op de kaart te zetten. Dit doen zij onder meer door de Barometer Duurzame Bloemist nog meer op de kaart te zetten bij bloemisten in Nederland en het Duitsland.

De partijen hopen gezamenlijk meer inzicht en overzicht te kunnen geven in de beschikbare informatie over het thema duurzaamheid binnen de sierteeltsector zodat kwekers, bloemisten en andere afnemers van bloemen en planten weloverwogen keuzes kunnen maken in hun eigen verduurzamingsprocessen. SMK en FM Group gaan dit doen door meer andere het Barometer Duurzame Bloemist schema nog meer onder de aandacht te brengen bij bloemisten in Nederland en het Duitstalig gebied. Tevens zetten beide partijen zich in om zowel leveranciers als retailketens (bouw- en supermarkten) te informeren over de toegevoegde waarde van het On the way to PlanetProof-schema en de waarde van het keurmerk richting de consument.

‘Nachhaltiger Florist’

SMK introduceert daarnaast de ‘Nachhaltiger Florist’, een Duits keurmerk voor duurzamere bloemisten, op verzoek van ekaflor, de grootste inkoop- en marketingvereniging van nationale bloemisten en hoveniers in Duitsland. Het schema van de Barometer Duurzame Bloemist is vertaald en er is nu een Duits logo beschikbaar.

Dit betekent dat het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist nu ook beschikbaar is voor Duitse bloemisten, onder de naam en logo van ‘Nachhaltiger Florist’. De eisen zijn volledig gebaseerd op het bestaande Nederlandse certificatieschema, ontwikkeld en beheerd door SMK. De verwachting is dat binnenkort de eerste Duitse bloemisten zich laten certificeren.

Bron en foto’s: SMK

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gate io nedir
1 jaar geleden

After reading your article, I have some doubts about gate.io. I don’t know if you’re free? I would like to consult with you. thank you.