Special Orchids neemt kwekerij Celine Colours over

Special Orchids in Bergschenhoek neemt per 1 december Celine Colours in Berkel en Rodenrijs over. Hierdoor kan Special Orchids jaarrond grootbloemige Cymbidium op de markt brengen.

Special Orchids – het bedrijf van 4,7 hectare van Wim en John van den Bos – is gespecialiseerd in het telen van grootbloemige snij-Cymbidium, net als collega Celine Colours. Paul en Esther van Schie hebben deze kwekerij, die de naam van hun dochter draagt, samen opgebouwd en oogsten sinds 1992 buiten het traditionele seizoen hun bloemen. ‘Dat maakt het zo waardevol voor ons’, vertelt Wim van den Bos. ‘De moderne kwekerij in Berkel en Rodenrijs van 1,6 hectare is er helemaal op ingericht om juist van mei tot en met november met Cymbidium op de markt te komen. Onze klanten willen dan ook bloemen. Daarom hebben we Celine Colours benaderd. Door de aankoop kunnen we onze klanten vanaf 2018 jaarrond met grootbloemige Cymbidium beleveren.’

Paul van Schie gaat de teeltman van Special Orchids de komende tijd regelmatig bij de overname begeleiden, omdat het de nodige specifieke expertise vraagt om de planten in de zomermaanden en het vroege najaar in bloei te krijgen.

Bron en foto: Pluk! Communicatie

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties