Stichting Het Zeeuwse Landschap en Evides planten bos aan

  Stichting Het Zeeuwse Landschap en waterwinbedrijf Evides starten binnenkort met het inplanten van een stuk bos in Sint Jansteen. Ze willen hierbij invulling geven aan de landelijke bossenstrategie. Hierin is afgesproken dat in Nederland meer bossen gerealiseerd moeten worden om de klimaatdoelstellingen te behalen.

  In Sint Jansteen willen de partijen een grote diversiteit aan inheemse boom- en struiksoorten planten. Ze planten meer dan tien verschillende soorten boom- en struiksoorten. Mochten er soorten zijn die het minder goed doen, dan zijn er nog andere soorten die ervoor zorgen dat het bos vitaal en groen blijft.

  Bomen planten
  Bomen en struiken produceren zuurstof, leggen CO2 vast en dragen bij aan het tegengaan van hittestress. (Foto: Shutterstock)

  Kleine bomen en struiken

  Bij het aanplanten zijn de bomen en struiken maximaal één meter hoog. Dit wordt gedaan omdat kleinere bomen en struiken een grotere overlevingskans hebben dan grotere bomen en struiken, meldt Stichting Het Zeeuwse Landschap.

  Het aanplanten gebeurt voor een deel door een vrijwilligersgroep. Mocht u ook mee willen planten dan kunt u hiervoor contact opnemen met Het Zeeuwse Landschap.

  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Binance推荐
  1 jaar geleden

  Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://accounts.binance.com/zh-CN/register?ref=PORL8W0Z

  binance us register
  2 maanden geleden

  Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!