Stichting Vaktentoonstelling opgericht

Om de jaarlijkse bollenvaktentoonstelling verder te professionaliseren is op 15 november jl. de Stichting Vaktentoonstelling bloembollen en bolbloemen opgericht. Zij wil haar jaarlijkse evenement in Proeftuin Zwaagdijk verder uitbouwen.

De Stichting wil haar Vaktentoonstelling organiseren en ontwikkelen tot belangrijkste vakbeurs. De oprichting van de stichting ziet zij als belangrijke stap in de professionalisering van de organisatie. Kersverse voorzitter Gerard Reus: ’Naast een goedgevulde beurs met volop netwerkmogelijkheden, willen we een interessant programma bieden van workshops, seminars en bijeenkomsten. Het moet het feestje worden voor ons vak en geïnteresseerd publiek.’

Voor vak en publiek
Sinds 2014 werken diverse partijen met een link naar de bollenteelt en broeierij samen aan de Vaktentoonstelling in Proeftuin Zwaagdijk. Behalve een bloemenshow, handelsbeurs en beurs met toeleveranciers voor de bollensector, zijn er vakavonden met sprekers.
In 2016 bezochten 1.500 vakgenoten het evenement en in het aansluitende weekend kwamen 800 consumenten naar de show.
De Vaktentoonstelling 2017 is van 16 t/m 19 februari. Donderdag en vrijdag is vooral voor vakgenoten; in het weekend is de beurs ook open voor publiek.

Bron en foto: Stichting Vaktentoonstelling