Strengere coronamaatregelen: bloemenwinkels om 18.00 uur dicht

Op de persconferentie van vrijdag 12 november heeft demissionair premier Mark Rutte strengere coronamaatregelen aangekondigd. Voor bloemenwinkels heeft dit tot gevolg dat zij met ingang van nu om 18.00 uur moeten sluiten. Bloemenwinkels vallen ondanks de aanhoudende lobby van VBW nog altijd onder de niet-essentiële winkels.

De sluiting om 18.00 uur geldt ook voor alle evenementen zoals beurzen, kerstmarkten, en workshops, tenzij het evenementen betreft met een zitplaats en er gewerkt wordt met een coronatoegangsbewijs. Verder werkt het kabinet aan een wetswijziging om het coronatoegangsbewijs ook verplicht te stellen voor een bezoek aan niet-essentiële winkels. Essentiële winkels als supermarkten en drogisterijen moeten om 20.00 uur de deuren sluiten.

Het OMT heeft het kabinet geadviseerd om de 2G-maatregel (gevaccineerd en genezen) in te voeren. Hiermee geeft een negatieve coronatest straks geen toegang meer tot bijvoorbeeld de horeca, theaters, evenementen en zelfs winkels. VBW is pertinent tegen het coronatoegangsbewijs in (niet-essentiële) winkels en voert actie hiertegen.

Vragenuurtje VBW

VBW organiseert maandagmiddag 15 november van 14.00 tot 15.00 uur op Facebook een digitaal vragenuurtje, waarin zij zoveel mogelijk praktische vragen hoopt te beantwoorden.

Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties