Succesvol jubileum FloraZon

Naar schatting tweeduizend bezoekers trok het Happy Event dat FloraZon zondag 19 april organiseerde. Zij konden genieten van bloemwerk van de Flower Toppers, in gesprek gaan met kwekers en zich opgeven voor de nieuwe VBW-studieclub Limburg/Noord-Brabant.

Het evenement dat FloraZon in Venlo naar aanleiding van het tienjarig jublieum had georganiseerd, was vanaf het moment van opening (8.00 uur) goed bezocht. De naar schatting tweeduizend vakbezoekers kwamen niet alleen uit eigen land, maar ook uit de omringende landen. Vooral Duitse bloemisten waren zeer goed vertegenwoordigd.

Groots
Het groothandelscentrum had groots uitgepakt. Een metershoge bloementaart met in bloemenletters het cijfer 10 bovenop oogstte veel bewondering. Evenals de kroonluchters en appelbomen, volgehangen met buisjes met vooral gerbera’s, maar ook rozen, gloriosa’s en anthuriums. In totaal zijn 15.000 bloemen in de taart verwerkt en tweeduizend glasbuisjes in de bomen en kroonluchters.

Studieclub
VBW pakte uit met het Happy Lab. In een laboratoriumsetting konden bloemisten een workshop experimenteel bloemwerk volgen en zich tevens opgeven voor de nieuwe studieclub Limburg/Noord-Brabant. Marion Lemmen uit Sevenum is blij met het resultaat. Er zijn genoeg aanmeldingen om op 2 juni van start te gaan.

Catwalk
Op een catwalk showden drie modellen florale bruidsjurken van de Flower Toppers Johan Martens, Panc Vis en Franky Bollingh. Ook maakten zij boeketten voor mensen uit het publiek, die om de een of andere reden in het zonnetje gezet of bedankt werden.
In de fotoreportage een impressie van het Happy Event.