‘The Art of Perception’ in Museum Slager

Museum Slager in ‘s-Hertogenbosch presenteert van 21 november tot en met 20 februari een tentoonstelling van kunstfotograaf Frank van Driel. Met ‘The Art of Perception’ toont het museum een selectie eigentijdse (bloem)stillevens en (naakt)portretten. Gelijktijdig lanceert de kunstenaar een eerste fotoboek ’to be frank’.

Frank van Driel refereert met zijn lichtgebruik en symboliek aan de Hollandse en Vlaamse meesterschilders uit de 17e eeuw. Hij fotografeert alleen met natuurlijk licht en verbindt verleden, heden en toekomst. ‘Antieke objecten van glas, zilver, aardewerk en tin gaan een intrigerend samenspel aan met mensen, wild, vissen, bloemen, vruchten en hedendaagse voorwerpen. Met een herkenbare signatuur is een omvangrijk oeuvre opgebouwd’, aldus het museum in een toelichting.

Duurzaamheid

De fotograaf heeft een grote passie voor puurheid, geschiedenis en de natuur. In zijn werken staat storytelling centraal. Op subtiele wijze staat hij stil bij actuele onderwerpen zoals natuurbeheer en duurzaamheid. Achter elk werk schuilt een verhaal. Door de gelaagdheid zijn telkens weer nieuwe elementen te ontdekken. 

Hart volgen

Frank van Driel (Leiden, 1966) heeft een opleiding Bedrijfskunde voltooid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij volgde uiteindelijk zijn hart en werd in 2001 professioneel fotograaf. Van Driel is verbonden met de stad ’s-Hertogenbosch waar hij met name werkt in zijn uit 1424 daterend atelier ‘Het Pand’, gevestigd in een voormalig klooster.

Tijdens de expositie organiseert het museum op drie zondagen een ‘Meet & Greet’ met de fotograaf: 12 december 2021, 16 januari 2022 en 6 februari 2022.

Bron en foto’s: Museum Slager

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties