The Big Flower Fight vanaf 18 mei op Netflix

Op maandag 18 mei start op Netflix het programma The Big Flower Fight. Tien duo’s bestaande uit bloemisten en tuinontwerpers strijden in een ‘bloemrijk gevecht’ om te zien wie de grootste en meest geweldig tuinobjecten kan maken.

De Amerikaanse bloemdesigner Kristen Griffith-Vanderyacht van Wild Bloom zal de werken jureren en de Britse actrice en standup-comedian Natasia Demetriou en eveneens Britse komiek Vic Reeves presenteren het programma. In het programma wordt Kristen bijgestaan door verschillende andere juryleden, onder wie Simon Lycett, James Wong, Sarah Eberle en Sophie Walker.

De serie bestaat uit acht afleveringen, waarin elk duo een nieuwe opdracht krijgt om enorme florale installaties te maken met bloemen en andere natuurlijke materialen. Elke aflevering valt er weer een duo af en het winnende duo mag zijn eigen sculptuur maken voor de Kew Botanische Tuin.

Nederlands tintje

Aan het programma doet ook meesterflorist Henck Röling mee, die in Nederland is geboren. In 2007 vertrok hij naar Londen. Hij vormt een duo met de van oorsprong Deense designer Yan Skates. Verder doen duo’s mee uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Ierland.

Bron en foto: Netflix

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties