Thuisblijvers kunnen EK-favorieten steunen via app

Omdat niet iedereen deze week kan afreizen naar Genua voor het EK Bloemsierkunst, hebben Florint en Flowerweb voor de thuisblijvers een app gemaakt. Via de app kan ook worden gestemd op een favoriete arrangeur. Het EK vindt plaats op 8 en 9 april.

De app is beschikbaar voor de computer, tablet en smartphone. Het enige wat je hoeft te doen is je internetbrowser te openen op www.flowerweb.com/vote. Eenmalig dient er ingelogd te worden via Facebook; als dit is gelukt kun je alle functionaliteiten van de app gebruiken en het laatste nieuws over de Europacup per mail ontvangen.

Op een speciale Europa Cup 2106 eventpagina zijn de ontwerpen van alle deelnemers te bewonderen en brengt Flowerweb elke dag verslag uit van de verschillende creaties en interviews met de deelnemers over hun werk.

Support je favoriet
Iedereen kan tevens via de app zijn/haar favoriete kandidaat steunen door een foto te uploaden. De foto en persoonlijke boodschap zullen op vier grote schermen worden getoond tijdens de Europa Cup. Alle Europa Cup deelnemers kunnen deze berichten van hun supporters zien. Een online album van alle geüploade afbeeldingen is te vinden op www.flowerweb.com/gallery.

Publieksjury
Vanaf het moment dat de eerste taak is voltooid, kunnen mensen van buitenaf en bij het evenement stemmen op hun favoriete deelnemers. Hoewel het niet toegestaan is om te stemmen op een deelnemer uit je eigen land, kunnen mensen wel laten weten wie zij het beste vinden voor elke opdracht. Tot en met zondag 10 april 12.00 uur zijn de stemmen uit te brengen. De deelnemer met de meeste stemmen wint de Smithers Oasis Peoples Choice Award.

Bron en foto: Flowerweb/Florint