Triumph tulp is Bloembol van het Jaar

Nederlandse bloembollenhandelaren hebben de Triumph tulp uitgeroepen tot Bloembol van het Jaar. Deze sterke tulp met de typische tulpenvorm is er in veel sprankelende kleuren.

De tulp is zonder twijfel de bekendste en populairste bloembol. Er bestaan meer dan 8.000 geregistreerde variëteiten, en elk jaar komen er nieuwe bij. De Triumph tulpen hebben de typische tulpenvorm die kegelvorming begint, en na opening verandert in een ovaal.

Tulipa Barcelona.

Troef

De Triumph is voortgekomen uit een kruising van vroege en late enkelbloemige tulpen. Naast haar prachtige bloemen, die ze midden in de lente in allerlei kleuren showt, zijn haar mooie, stevige stelen een grote troef, aldus iBulb. Hierdoor zijn ze minder kwetsbaar en geniet je extra lang van deze tulpen. Ze groeien tussen de 25 en 50 centimeter hoog en hebben blauwgroen, en soms geelgroen of bont gekleurd blad. Sommige cultivars geuren bovendien licht, zoals Tulipa ‘Brown Sugar’ en Tulipa ‘Shirley’.

Nederland exporteert in totaal 2,5 miljard tulpenbollen. De 23 grootste soorten tulpen zorgen voor 40% van de tulpenproductie. De Triumph tulp valt onder een van de vijftien tulpengroepen. Ze worden gegroepeerd op basis van bloeitijd en bloemvorm. De gele Triumph tulp ‘Strong Gold’ is veruit het populairst.

Bron en foto’s: iBulb

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties