Tuinen en parken weer geopend na versoepeling coronamaatregelen

  Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen die het kabinet dinsdag aankondigde, zijn diverse tuinen, parken en arboreta die de afgelopen maanden gesloten waren vanaf deze week weer geopend.

  Zo is de Hortus botanicus Leiden vanaf woensdag geopend van 10 tot 16 uur. Vanaf 8 februari is er een tentoonstelling Knollen in bloei: van winterakoniet en cyclamen tot dahlia. Het Jaarthema van de hortus is Planten onder de loep.

  Winterjasmijn in bloei in de Leidse hortus. (Foto: Hortus botanicus Leiden)

  Kasteeltuinen

  Het Muiderslot met zijn kasteeltuinen is ook weer te bezoeken. In en rond het kasteel zijn diverse activiteiten zoals een workshop poëzie. Tijdens de Week van de Poëzie met het thema natuur, organiseert het Muiderslot een workshop voor kinderen die hiervoor inspiratie kunnen opdoen in de middeleeuwse tuinen.

  Het Muiderslot in wintertooi. (Foto: Muiderslot)

  In Volle Bloei

  In het Mauritshuis in Den Haag dat vanaf donderdag weer is geopend, is in dit jubileumjaar volop aandacht voor botanische kunsten. Van 16 februari tot en met 6 juni staan in de expositie In Volle Bloei bloemenschilderijen uit de eigen collectie van het museum centraal, gecombineerd met kunst uit bruikleen. Op het voorplein van het museum komen daarnaast speciale bloembakken te staan. In deze bakken staan échte bloemen in volle bloei.

  Werk van Maria Monickx (1676-1757), naamgeefster van de zogenaamde Moninckx-atlas. (Foto: Mauritshuis)

  Coronatoegangsbewijs

  Voor alle museale gelegenheden en ook buitenlocaties zoals natuurparken geldt dat een coronatoegangsbewijs met identificatiebewijs verplicht is vanaf 13 jaar. Zie voor meer informatie de website van de Rijksoverheid.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties