Tuinen Mien Ruys opent voor nieuw seizoen

  Op 1 april 2017 opent Tuinen Mien Ruys haar deuren voor het nieuwe seizoen. Dit jaar zijn twee nieuwe experimenten te zien: één in de Daktuin en een proef met wisselbeplanting.

  De Tuinen Mien Ruys omvatten het levenswerk van Nederlands bekendste tuinarchitect uit de 20e eeuw, Mien Ruys (1904-1999). Er zijn dertig stijltuinen te zien, waarvan tien de status van rijksmonument hebben. De Stichting Tuinen Mien Ruys beheert en onderhoud deze tuinen sinds 1976.

   Nieuwe experimenten

  Ook dit jaar zijn er nieuwe experimenten te bezichtigen. Zo wordt er in de Daktuin gekeken hoeveel diepte planten nodig hebben om tot volledige wasdom te komen. Daarnaast wordt een wisselbeplanting uitgeprobeerd die bestaat uit één-, twee- en meerjarige planten.

  De spelende mens

  In samenwerking met de NVTL is de expositie ’De spelende mens’, te bezichtigen. Die komt voort uit het themanummer ’De spelende mens’ dat Tuin en Landschap in 2015 samen met de NVTL maakte. In deze expositie zijn projecten te zien waar spelen – in de ruimste zin van het woord – van toegevoegde waarde is in de openbare ruimte.

  De Tuinen zijn vanaf 1 april geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op maandag gesloten, met uitzondering van Pasen en Pinksteren. Op deze dagen zijn de Tuinen ook geopend van 12.00 tot 17.00 uur.