Tulpenkweker helpt Oekraïense collega

Kweker Joost Wesselman uit Roelofarendsveen steekt een collegakweker uit Drohobytsj (West-Oekraïne) de helpende hand toe door een half miljoen tulpen hierheen te halen. Door de oorlog kan de kweker zijn tulpen niet langer verkopen in de eigen regio. De eerste bloemen zijn vandaag, donderdag 10 maart, in Roelofarendsveen gearriveerd en vrijdag 11 maart volgen nog twee vrachtwagens.

De tulpen zijn verkrijgbaar via de webwinkel Tulpen.nl. Van de opbrengst is 80% bestemd voor de Oekraïense kweker en zijn personeel en het overige deel komt volledig ten goede aan Giro555. De vrachtwagens keren terug naar het oorlogsgebied met hulpgoederen.

Geen moment geaarzeld

Voor de tulpensector is het begin maart topdrukte qua productie en verkoop. De meeste in de Oekraïne geproduceerde tulpen worden normaal gesproken in die periode regionaal verkocht. Door de Russische invasie is de verkoop echter volledig stilgevallen. De Oekraïense kweker zocht steun bij Nederlandse collega’s. Wesselman aarzelde geen moment en besloot de Oekraïense tulpen online in Nederland aan te bieden. De Oekraïense kweker krijgt zo toch geld binnen voor zijn bloemen.

Luc van Saase van Tulpen.nl: ‘We hoefden hier niet lang over na te denken, dit is het minste wat we kunnen doen voor mensen die door deze vreselijke oorlog zo in de ellende zitten. Wij hopen dat het Nederlandse publiek onze actie een warm hart toedraagt en massaal het speciaal samengestelde boeket gemengde tulpen uit Oekraïne online gaat aanschaffen. Zo steunen we met elkaar zowel de Oekraïense kweker als zijn landgenoten. Dat is volgens mij een echte win-win!’

Foto’s: VidiPhoto

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
binance launchpad rules
1 jaar geleden

Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

gate.io User Agreement
10 maanden geleden

Reading your article has greatly helped me, and I agree with you. But I still have some questions. Can you help me? I will pay attention to your answer. thank you.