Tussen de 18 en 35 jaar? Zet 26 augustus in je agenda!

  Op 26 augustus zijn jongeren uit alle teeltregio’s van harte welkom bij De Buurte Kwekerijen in Oene voor de allereerste Landelijke Jongerendag Boomkwekerij. Een dag vol interessante presentaties, demonstraties, netwerkkansen en gezelligheid.

  De landelijke jongerendag is een initiatief van de LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen. Doel is om jongeren in de boomkwekerij te verenigen en om jongeren warm te houden en aan te trekken voor de sector.

  Het dynamische, interactieve programma is bedoeld voor alle jongeren in de boomkwekerij. Dus zowel jongeren die al een (bij-)baan in de boomkwekerij hebben, als jongeren die een opleiding in de boom- of vaste plantenteelt volgen of gaan volgen en kwekersdochters en -zonen.

  Organisatie jongerendag

  Vier jongeren uit de sector zijn betrokken bij de invulling van het programma van de eerste jongerendag boomkwekerij. Dit zijn: Rowy Roelands (26) uit zundert, Sem van der Werf (21) uit Boskoop, Jorian Verwoert (18) uit Opheusden en Rens de Swart (21) uit Horst aan de Maas.

  Zij krijgen hierbij ondersteuning van de jonge vakgroepbestuurders en ondernemers Caroline Janssen-Michels en Sander Hendrikx, scholingsconsulente Mariëlle Gooijaers van Talentboom en Arno Engels, medewerker van de LTO-vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen en organisator van de dag.

  Locatie jongerendag

  De jongerendag op 26 augustus vindt plaats bij De Buurte Kwekerijen in Oene. De kwekerijen beslaan een oppervlakte van 4.5 ha kassen en tunnels, 11 ha containervelden en 260 ha vollegrondsteelt van groenblijvende tuin- en haagplanten. 

  De Landelijke Jongerendag Boomkwekerij biedt naast interessante presentaties, demonstraties, netwerkansen ook gezelligheid.
  De Landelijke Jongerendag Boomkwekerij biedt naast interessante presentaties, demonstraties en netwerkkansen ook gezelligheid.

  Meer informatie:

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties