VBW benoemt Jan Poels tot erelid

In de algemene ledenvergadering 2020 van VBW op dinsdagavond 23 maart is vertrekkend bestuurslid Jan Poels tot erelid benoemd. Vanwege de coronamaatregelen vond de vergadering online plaats; deze had eigenlijk in november vorig jaar moeten plaatsvinden. De branchevereniging roemde de grote inzet van Jan, die sinds 2009 in het bestuur zat, met name op het gebied van ondernemerschap en zijn kritische mening.

In zijn dankwoord refereerde Jan zelf aan de prettige tijd die hij bij VBW beleefd heeft. ‘Mijn inzet was altijd de bloemist financieel gezond te maken en te houden.’ Ook was hij regelmatig in het buitenland bij bloemenevenementen en vergaderingen van de Europese vereniging van bloemisten Florint aanwezig. Voor deze organisatie had hij nog wel een tip: ‘Naar mijn mening mag Florint wel wat daadkrachtiger en slagvaardiger opereren; dat gaat soms nog wel erg traag. Ik denk dat andere branchevereniging met jaloerse ogen naar VBW kijken. Ook voor VBW en haar leden had hij nog wel een tip: ‘Er mag wel wat meer gediscussieerd worden onderling. Een kritische mening is goed om de boel scherp te houden.’

John Thijert, VBW-voorzitter, overhandigde Jan een oorkonde, een reischeque van €500 en een boeket bloemen. Pascal Zijlmans uit Kaatsheuvel volgt Jan in het bestuur op.

John Thijert (links) overhandigt Jan Poels (rechts) een oorkonde, reischeque en bloemen. Jan werd in de ALV benoemd tot erelid.

Verkiezingen

In de vergadering werd afscheid genomen van Chris Leichtenberg (wordt relatiebeheerder) en Gerard Scholten. Erika Oldenhof werd herkozen in de ledenraad en Diana Destanli en Ramon van Hoorn werden nieuw gekozen. De leden stemden ten slotte in met de herverkiezing van John Thijert voor nog 1 jaar (tot eind van 2021).

Tekst en foto: Cornéline Lanooy

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties