Bloem en Blad Ondernemerschap VBW koopt ander kantoorpand

VBW koopt ander kantoorpand

0

In de extra Algemene Ledenvergadering op 26 februari hebben de aanwezige leden van VBW unaniem besloten in te stemmen met het voorstel om het huidige pand te verkopen en een ander kantoorpand te kopen. De transactiedatum is 1 april, de verhuizing vindt komende zomer plaats.

Het betreft een groter pand aan de rand van Ede, Horaplantsoen 20, met een aantal huurders en voldoende ruimte voor de brancheorganisatie. Het pand is gelegen in een bosrijke omgeving en heeft 65 eigen parkeerplaatsen. VBW noemt de transactie bijzonder ‘omdat onze voorwaarde is dat de koper van ons huidige pand de financiering daarvan moest onderbrengen bij VBW. VBW wordt daarmee geldverstrekker, uiteraard tegen een voor ons aantrekkelijk rendement, nogal wat beter dan de huidige marktrente. En als zekerheid voor deze langlopende hypotheek (20 jaar) dient het huidige kantoor als onderpand’.

VBW zocht een groter pand omdat de huidige behuizing te klein is geworden. ‘Onze activiteiten groeien door onder meer de  samenwerking met ADN, de brancheorganisatie voor groentespeciaalzaken. Daarnaast, en dat is vooral op dringend advies van de financiële commissie, gebruiken we de ruime reserve- en kaspositie hiermee effectiever dan in de huidige situatie. En tenslotte levert de nieuwe huisvesting door bestaande en nieuwe huurcontracten een aanzienlijk beter rendement dan de huidige situatie.’

Bron: VBW | Foto: Google streetview

Reageer op dit artikel

avatar