VBW-pilot wil bloemist en kweker dichter bij elkaar brengen

Onder leiding van VBW is maandag 31 mei een pilot van start gegaan, die als doel heeft om kweker en bloemist dichter bij elkaar te brengen. Tien VBW-leden en kwekers Ter Laak Orchids en Porta Nova nemen aan de pilot deel.

De pilot zou eigenlijk in het najaar van 2020 al plaatsvinden, maar is door corona uitgesteld. In de afgelopen periode heeft VBW de behoeftes van bloemisten in beeld gebracht met betrekking tot het goed kunnen verkopen van bloemen en planten. Naast goede en leuke productinformatie is er behoefte aan (bijzondere) rassen en promotie-ondersteuning.

Rendement verbeteren

Samen met Porta Nova en Ter Laak Orchids is gekeken hoe deze behoeftes ingevuld kunnen worden en is de pilot ontwikkeld. Tussen 31 mei en 13 juni testen tien bloemisten een aantal zaken in de praktijk met als doel het rendement te verbeteren. De pilot wordt uitgevoerd in samenwerking met de bestaande toeleveranciers van de deelnemers.

Eind juni zijn de pilotresultaten bekend. Bij succes wordt het project doorgezet en kunnen ook andere bloemisten en kwekers deelnemen.

Bron en beeld: VBW

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties