Veel noviteiten bij bloeiproeven Deliflor Chrysanten

Donderdag 17 en vrijdag 18 januari kunnen chrysantentelers en handel zich laten inspireren door de nieuwste kleuren, vormen en varianten chrysanten van veredelaar Deliflor Chrysanten in Maasdijk. Thema dit jaar is DeliAqua.

Deliflor toont tijdens haar jaarlijkse bloeiproef de nieuwste resultaten van de veredelingsafdeling in een kas vol bloeiende chrysanten. In de bloeiproef staan diverse nieuwe soorten die binnenkort op de markt verschijnen. Een daarvan is de Yin Yang Cream, het crèmekleurige zusje van de witte Santini met het zwart hartje. Ook is er een gele variant te zien van de troschrysant Abbey: de Abbey Yellow. De Sorbet-serie wordt binnenkort aangevuld met een gele en roze variant: Sorbet Banana en Sorbet Berry, naast de al bekende Sorbet Vanilla. Verder is de nieuwe Petticoat te zien: een witroze troschrysant met karakteristieke roze streepjes op de bloemblaadjes. Tot slot verwacht de veredelaar veel van de nieuwe witte troschrysant Bride.

Teler got Talent

Voor de 7e keer vindt ook de Teler got Talent-verkiezing plaats tijdens dit event. Alle telers van Deliflor rassen is gevraagd hun product in te sturen, dat een vak- én een publieksjury beoordeelt. Dit resulteert in een top 3 van best geteelde chrysanten.

Bron en foto’s: Deliflor Chrysanten

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties